| | SWEETS | |
|
+5Missy Monik Ilinca Matt ninnet 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| | | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| | | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 03 Feb 2012, 11:47 am | |
| Pandispan: •4 oua mici •4 linguri de zahar •3 linguri faina de spelta tip 812/se poate înlocui cu faina de grîu tip 405 •2 linguri amidon de porumb(Gustin) •coaja de portocala(netratata/bio) •amaretto(pentru stropit blatul dupa coacere) Crema de vanilie •700 ml lapte •2 pastai de vanilie •2 galbenusuri •7 linguri zahar •70 g amidon de porumb(Gustin) •50 g coaja de portocala confiata Crema de mascarpone: •250 g mascarpone •200 ml smîntîna lichida(de frisca) •2 linguri zahar pudra Pentru decor am folosit o mînuta chipsuri de cocos, coaja de portocala zaharisita si felii de portocala. Se mixeaza ouale cu zahar pîna se obtine o spuma pufoasa, apoi se adauga coaja de portocala si se mixeaza usor timp de 10-15 secunde. Faina se amesteca cu amidonul si se încorporeaza lingura cu lingura la amestecul de oua pe masura ce se mixeaza foarte lejer. Se toarna amestecul într-o tava(37x32 cm) prevazuta cu hîrtie de copt, apoi se da în cuptorul preîncalzit la 170 °C timp de 15 minute. Timpul difera daca preparati blatul cu faina de grîu. Faina de spelta se coace mai repede. | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 03 Feb 2012, 11:49 am | |
| Crema se prepara cu cîteva ore bune înainte de a începe cu blatul. Pentru început se despica pastaile de vanilie, se scoate maduva si se adauga în lapte cu tot cu pastai. Se lasa asa vreo 2-3 ore la rece. Înainte de a prepara crema se scot cîteva linguri din lapte care se amesteca cu amidon. În laptele aromat se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se pune la fiert. Restul de zahar se adauga la galbenusuri si se mixeaza pîna se deschid la culoare, apoi se adauga laptele cu amidon si se amesteca. Se îndeparteaza pastaile din laptele fiert si se adauga galbenusurile frecate. Atentie, laptele nu mai are voie sa fiarba. Se amesteca pe foc mic cu telul pîna se îngroasa crema. Atentie înca odata, crema nu are voie sa fiarba/clocoteasca deloc! Se lasa la racit, apoi se adauga coaja de portocala confiata. | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 03 Feb 2012, 11:50 am | |
| Se aseaza primul blat pe platou, se stropeste cu amaretto apoi se acopera cu jumatate din cantitatea de crema. Se acopera cu cel de-al 2-lea blat, se stropeste cu amaretto, se niveleaza crema ramasa care apoi se acopera cu cel de-al 3-lea blat. Se stropeste din nou cu amaretto si se da la rece pentru cîteva ore cel putin. Mai bine pîna peste noapte. Eu am asamblat desertul într-o forma de carton îmbracata în folie de aluminiu, pentru ca nu am avut nicio forma de marimea potrivita. Se poate asambla însa si fara nici o forma. Crema nu curge. | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 03 Feb 2012, 11:52 am | |
| A doua zi am preparat crema de mascarpone. Se mixeaza frisca cu zaharul pudra, pîna sta bat! Se adauga mascarpone si se mixeaza pe viteza maxima. Iese o crema pufoasa si stabila. Cu aceasta crema am acoperit blatul deasupra. Am încercat sa fac si eu un model cu sacul si un vîrf cu model de steluta. Pentru ca a iesit o catastrofa modelata, am înghesuit printre santuri chipsuri de cocos Am mai cachat si cu un rînd de coaja de portocala siciliana pusa cu zahar de mine... si pentru ca înca arata jalnic, am sacrificat o floare din dendrobium nobile, care apropos are un parfum extraordinar! Înca lipsea touchul de culoare, asa ca am pus si olecuta de verde. Pe margini am pus felii de portocala... si gata opera mea de arta Cum arata nu conteaza. Ce gust are... | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 03 Feb 2012, 11:53 am | |
| | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 03 Feb 2012, 12:20 pm | |
| Limoncello Daca aveti posibilitatea sa faceti rost de cateva lamai netratate,faceti Limoncello acasa si veti gusta din soarele Italiei oriunde v-ati afla . Liqueurul de lamaie este specific sudului Italiei . Se fabrica in Sorrento , Sicilia , Napoli , Amalfi , Capri , Ischia , Sardinia si in Sudul Frantei... Se bea RECE ! 1 lt.alcool de 96 de grade 1,5 lt. apa 8-10 lamai medii sau 5 lamai foarte mari (netratate) 1,2 kg zahar Prepararea lui este usoara ,dar necesita meticulozitate si cateva saptamani de repaus inainte de prima degustare . Este o bautura digestiva ,care se bea dupa masa . Daca vreti sa-i simtiti aroma adevarata ,puneti sticla si paharele in congelator cu o zi inainte ! Il puteti folosi de asemenea pentru aromatizarea blaturilor ,cremelor sau a salatelor de fructe . Spalam lamaile cu apa calduta si indepartam eventualele impuritati . Le stergem cu un prosop curat .Apoi ,curatam coaja cu un peeler pentru cartofi.Merge foarte bine .Aveti insa grija sa luati doar partea galbena . Amestecam cojile cu 750 ml alcool ,si depozitam intr-un borcan , la intuneric pentru o saptamana. Dupa aceasta perioada ,in care alcoolul extrage din coji mare parte din aroma si culoare ,facem un sirop din zahar si apa ,pe foc moale pana cand zaharul se dizolva complect. Lasam siropul sa se racoreasca ,adaugam restul de alcool si amestecam cu extractul de alcool si coji . Punem totul intr-o canistra sau borcan de trei litri ,inchidem recipientul ermetic si lasam sa se imprieteneasca ingredientele pentru 40 de zile ,intr-un loc racoros si intunecos .Mai invartitm licoarea din cand in cand . Dupa aceasta perioada ,filtram liqueurul printr-o sita deasa,sau prin tifon . Punem in sticle . Veti avea o mare satisfactie cand veti vedea cum poate sa arate si mai ales ce gust poate sa aiba Limoncello-ul facut in casa . Acum nu va mai ramane decat sa-l puneti in congelator si sa-l savurati in liniste cu prietenii . E dulce,parfumat,si aluneca foarte bine pe gat .Aroma de lamaie o sa va patrunda pana in suflet . Sursa : http://artaculinara.com/forums/index | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| | | | Matt Global Moderator
Mesaje : 2384 Data de inscriere : 02/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Dum 05 Feb 2012, 11:28 pm | |
| nuuuu....nu pot sa ma uit .....atatea bunatati.... | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Mar 07 Feb 2012, 9:51 pm | |
| Bem un ceai verde?
Fie el alb, galben, verde sau negru, ceaiul reprezinta aceeasi specie de planta denumita Camellia Sinensis, originara din China si sud estul Asiei. Diferenta de gust, aspect si concentratie a compusilor benefici organismului nostru, sunt date de modul diferit de procesare a frunzelor. Ceaiul verde se obtine prin uscarea frunzelor proaspat culese, dupa expunerea prealabila a acestora la abur, pentru a evita oxidarea si fermentatia. Acest mod minimal de procesare face posibila mentinerea unei concentratii inalte de antioxidanti si substante cu rol antibacterial. Pe langa rolul antioxidantilor in vindecarea unor boli si in incetinirea procesului de imbatranire, studii stiintifice au evidentiat si un potential remarcabil al antioxidantilor existenti in ceaiul verde de a ajuta in procesul de slabire, datorat proprietatilor termogenice, adica de ardere a caloriilor. Preparat corect, 3 cani de ceai verde baute zilnic pot face mai mult decat v-ati imaginat vreodata, bineinteles alaturi de o dieta hipocalorica sanatoasa si exercitii fizice regulate. De un real folos pot fi si sedintele de ingrijire corporala de care poti beneficia la un salon de infrumusetare. Impreuna cu aceasta planta miraculoasa, caloriile arse in timpul activitatilor dumneavoastra vor fi mult mai multe la numar iar corpul va redobandi curand supletea mult visata. Sa nu uitam nici faptul ca ceaiul este o arta de care ne putem bucura cu toate simturile. De la mirosul suav si nuantele fine ale gustului sau, pana la caldura cestii tinute in palma, ceaiul reprezinta o experienta subtila si incantatoare pe care o putem trai zilnic cu neobosita placere.
| |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Mar 07 Feb 2012, 9:52 pm | |
| TiramisuIngrediente: 400 g piscoturi crema Mascarpone 250 g patru oua patru linguri de zahar trei cescute de cafea fara zahar cacao pudra, pentru ornat Mod de preparare: 1. Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare; 2. Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul; 3. Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla; 4. Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora; 5. Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; 6. Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele; 7. Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema; 8. Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei; 9. Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte. | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Mar 07 Feb 2012, 9:54 pm | |
| Papanasi500 g branza de vaci dulce 100 g zahar 2 oua 1 varf de lingurita de bicarbonat 1 varf de cutit de sare 2 pliculete zahar vanilinat 300 g faina smantana dulceata sau gem (preferabil de afine) ulei pentru prajit 1 lingura zeama de lamaie Modul de preparare: Papanasi – Se amesteca branza, zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, faina si sarea. Se amesteca aluatul si se da la rece 1/2h. Se ia cate o lingura din aluat, se da forma rotunda, apoi se turteste, se formeaza o gaura in mijloc cu ajutorul unui deget (sa fie putina faina pe deget, sa nu se lipeasca aluatul). Papanasii se prajesc pe ambele parti in tigaia infierbantata cu ulei. Facultativ se formeaza bilute din aluat care se prajesc la randul lor. Papanasii se asaza intr-o farfurie, cu cate o biluta deasupra, se servesc calzi, cu smantana si dulceata. | |
| | | Ilinca Membru RoYaL
Mesaje : 305 Data de inscriere : 13/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Sam 18 Feb 2012, 11:34 am | |
| PRAJITURA CU BEZEA DE COCOS SI CAFEAINGREDIENTE Bezea de cocos : 8 albusuri 300 g zahar 200 g cocos 2 lg faina Crema : 100 ml cafea fiarta 1 plic budinca de vanilie 150 g zahar 8 galbenusuri 200 g unt Glazura : 120 g ciocolata 40 g unt 40 ml frisca lichida Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul , mixand in continuare pana se topeste tot zaharul. Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Cine doreste , pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi . Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra. Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba. Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste , amestecand tot mereu. Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema . Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt. Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema . Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata. Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! | |
| | | Matt Global Moderator
Mesaje : 2384 Data de inscriere : 02/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Joi 23 Feb 2012, 9:29 am | |
| Tarta caprese Ingrediente 1 foaie de aluat frantuzesc 3 linguri ulei de masline extravirgin 3-4 frunze de busuioc, plus cateva pentru decor 1 catel de usturoi 4-5 rosii medii, taiate rondele 2 bile de mozzarella, taiata in felii Preparare 1. Se incinge cuptorul la 180° C. Se piseaza usturoiul si cele 3-4 frunze de busuioc intr-un mojar, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Se asaza foaia de aluat pe o tava de cuptor si se unge cu uleiul aromat cu busuioc si usturoi. Se coace aluatul 10-15 minute, pana se desface frumos in foi si devine auriu pe margini. 2. Se scoate tava din cuptor. Se asaza peste aluat rondelele de rosii si feliile de branza. Se mai baga la cuptor inca 5 minute. La sfarsit se adauga cateva frunze de busuioc. O tarta foarte simplu de preparat reprezinta reteta perfecta pentru o gustare fara prea multe calorii. Pofta buna! | |
| | | Monik VIP RoYaL
Mesaje : 1227 Data de inscriere : 15/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 16 Mar 2012, 2:41 pm | |
| Tort cu capsuni in spirala Pt. blat - 3 oua - eu am pus dublu 6 - 2 plicuri zahar vanilat - eu am pus doar unul - 225 g zahar - eu am pus 200 g la 6 oua - 50 g faina - eu am pus 100 g - 50 g amidon - eu am pus 100 g - 1/2 pachetel praf de copt - data viitoare nu mai pun - o lingurita cacao - eu am pus o lingura - putina sare Pt. crema - 750 g lapte batut - eu am pus iaurt natural de la Danone - 400 ml frisca + cam 200-300g pt. imbracat - 1 1/2 plic gelaytina granule - zahar dupa gust, si in functie de frisca, daca-i dulce sau nu Pt. umplut - capsuni cam 500 g Se batalbusurile cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacaua, amestecandu-se de sus in jos.Se toarna in tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit.Eu am facut in tava de aragaz, de asta am dublat cantitatile. Pt. crema se inmoie gelatina, se topeste pe baie de aburi, si in gelatina adaugam lingura cu lingura , la inceput, apoi deodata iaurtul scurs si tinut la temperatura camerei.Apoi se adauga frisca batuta si se baga la frigi, pana incepe sa se intareasca putin.Se unge blatul cu crema, se taie fasii, care se pun pe platou sub forma de spirala.Se infig capsunile si se acopera cu frisca. Iaurtul pus la scurs.se poate pune si in hartie de filtru de cafea, am aratat la tortul cu lamaie | |
| | | Missy VIP RoYaL
Mesaje : 2100 Data de inscriere : 01/03/2012 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: SWEETS Joi 22 Mar 2012, 10:31 am | |
| Tiramisu Prajitura mea preferata... Ador tiramisu, fie ca este vorba despre ciocolata, bomboane tiramisu sau inghetata...dar parca tot prajitura facuta in casa este mai buna;si este asa de usor de facut... :x Ingrediente: 4 galbenusuri de ou(sau 3 mai mari),1/4 ceasca zahar pudra, 60ml lapte, 2pliculete de gelatina,250g mascarpone, 350-400 ml frisca lichida, un pachet mare de piscoturi, 500 ml cafea amara, cacao pentru pudrat. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul intr un vas rezistent la foc,pe care ulterior il vom pune pe baie de aburi, apoi se adauga laptele, amestecand bine cu ajutorul unui tel.Vasul se pune pe baie de aburi si se amesteca pana ce crema se ingroasa putin. Intre timp, punem gelatina la dizolvat intr o cana impreuna cu 150ml apa.Dupa ce crema este gata, punem in locul acesteia vasul cu gelatina si amestecam continuu pana ce gelatina se topeste complet,apoi o turnam peste crema de galbenusuri si amestecam bine.Crema se lasa la racit, apoi se incorporeaza mascarponele si se omogenizeaza, dupa care adaugam frisca batuta, amestecand usor pana se incorporeaza totul.Se tapeteaza o tava cu folie alimentara si intinzi un strat de crema.Cafeaua trebuie sa fie rece;piscoturile se inmoaie in cafea,nu prea tare,numai cat sa le scufunzi rapid pe o parte si pe alta.Asezi un strat de piscoturi peste crema, apoi iar crema si piscoturi. Dupa ce a fost asezat si ultimul strat, prajitura se da la frigider pentru minim 6 ore, dupa care se rastoarna si se pudreaza cu cacao. Pofta buna! Prajitura se poate face si fara gelatina, insa daca vrei sa fii sigura ca va sta frumos cand o vei taia, gelatina este de mare ajutor. | |
| | | Missy VIP RoYaL
Mesaje : 2100 Data de inscriere : 01/03/2012 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: SWEETS Joi 22 Mar 2012, 10:33 am | |
| Alba-ca-Zapada Alba-ca-Zapada ramane deliciul de care nu ma pot lipsi iarna, care aduce spiritul sarbatorilor si... sa nu uitam de gustul inconfundabil de proaspat si aromat. Ingrediente(pentru 3 foi): foi: 2 oua, 9 linguri de ulei, 7 linguri de zahar, 9 linguri de lapte, 1 lingura de bicarbonat(stins in putin otet), faina cat cupinde; crema: 1l lapte, coaja rasa de la o lamaie, 6 linguri de faina, zeama de la lamaie, 12 linguri de zahar, 1/2 pachet de margarina pentru prajituri, esenta de vanilie,lamaie. Cum procedezi: Amesteci toate ingredientele pentru foi si adaugi cata faina este nevoie pentru ca aluatul sa se omogenizeze, dar nu pana se desprind complet de pe degete cand framanti; trebuie sa ramana moale .Aluatul astfel obtinut se acopera cu folie si se lasa la frigider pentru 15-20 min. Dupa racire, aluatul se imparte in 3 si se intinde fiecare foaie pe spatele unei tavi unsa cu ulei si tapetata cu faina. Foile se coc pe rand, in cuptorul preincins, pana cand se auresc pe margini. Pui laptele pe foc, adaugi zaharul, apoi faina, treptat, amestecand continuu, energic,pana ce crema se ingroasa. La sfarsit pui margarina si amesteci pana se topeste si se incorporeaza complet.Dupa ce ai luat crema de pe foc, adaugi zeama de lamaie si coaja, impreuna cu esentele si amesteci. Prajitura se asambleaza cat crema este calda, asezand-o intre foi, in 2 straturi.Prajitura se lasa in frigider pentru o zi cel putin pentru a se inmuia, iar inainte de servire, se presara nuca de cocos si se pudreaza cu zahar. | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Dum 06 Mai 2012, 10:40 am | |
| Black bottom cupcakes Ingrediente cremă de brânză 230 g cremă de brânză la temperatura camerei 50 g zahăr pudră 1 ou ½ linguriţă de esenţă de vanilie 4-5 linguri de făină Cum procedăm? Mixăm crema de brânză până devinde cremoasă, adăugăm zahărul, mixăm din nou, apoi oul şi iar mixăm. Ingrediente aluat de ciocolată 200 g făină 130 zahăr pudră 30 g cacao 1 linguriţă bicarbonat de sodiu ¼ linguriţă sare 240 ml apă 80 ml ulei 1 lingură oţet ½ linguriţă esentă de vanilie | |
| | | Matt Global Moderator
Mesaje : 2384 Data de inscriere : 02/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Dum 11 Noi 2012, 9:41 pm | |
| Tort Crema de zahar ars Poftiti la un desert foarte simplu si gustos. Ingrediente: Pentru crema de zahar ars: 1,2 l lapte ( eu am o forma de tort mai mare, de 28 cm) 10 oua 10 linguri zahar 10 linguri de zahar pentru caramelizat zahar vanilat esenta de rom 1 lingurita de ness optional Pentru blat: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri faina zahar vanilat esenta vanilie Prima data ne apucam sa facem crema de zahar ars. Se incalzeste laptele putin cu zaharul. Separat amestecam ouale intregi, apoi turnam laptele peste oua si amestecam incontinuare. Punem si nessul cu aromele. Intr-o tava de tort punem cele 10 linguri de zahar la caramelizat, miscand tava circular pentru a se tapeta cu zaharul ars. Turnam amestecul de oua cu lapte in tava si dam la cuptor la 200 grade pentru cca 30 min. Ne apucam apoi de blat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se pune treptat cate o lingura de zahar pana devine ca o bezea. Se incorporeaza cate un galbenus si sa nu uitam de arome. Dam mixerul la o parte si adaugam cate o lingura de faina amestecand de jos in sus. Dupa cele 30 min cat crema de zahar ars a stat la cuptor, o scoatem si verificam daca s-a inchegat, daca da, turmam compozitia de blat si mai dam la cuptor tot pt 30 min. .JPG" border="0" alt=""/> La final arata cam asa [img][/img] Lasam sa se raceasaca in tava, iar apoi punem un platou deasupra si rasturman.O dam la frigider peste noapte cu tava cu tot, fara sa miscam tava. Intre timp siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul. POFTA BUNA!!!!!! | |
| | | Matt Global Moderator
Mesaje : 2384 Data de inscriere : 02/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 16 Noi 2012, 12:52 pm | |
| LAPTE DE PASARICA Ingrediente reteta Lapte de pasarica: un litru lapte 4 oua mari 200 g zahar o lingura amidon (sau faina) un plic zahar vanilinat burbon Modul de preparare a retetei: Lapte de pasare sau bulgari de zapada, indiferent cum i-am zice, aceasta reteta este un desert de care nu te saturi niciodata. Chiar daca nu este deloc satios, laptele de pasare compenseaza prin usurinta cu care poate fi preparat. Punem la fiert laptele cu zaharul vanilinat si intre timp separam albusurile celor patru oua de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, iar dupa ce acestea s-au intarit, adaugam 100 g de zahar si continuam sa le batem/mixam (trebuie ca albusul sa nu cada atunci cand intoarcem castronul). Dam focul la minim si punem in lapte cate o lingurita cu spuma de albus. Lasam un minut la fiert galustele de albus, apoi le intoarcem pe partea cealalta pentru inca un minut, dupa care le scoatem cu paleta si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. In timpul fierberii, galustele pentru laptele de pasare isi vor mari volumul, asa ca nu trebuie sa punem prea multe la fiert. Pentru a termina cat mai repede, cel mai bine este sa folosim o cratita cu diametrul mai mare. Punem intr-un vas galbenusurile, restul de zahar (100 g), o lingura de amidon (sau faina) si le amestecam pana cand se dizolva zaharul. Dupa ce am terminat de fiert toate galustele de albus, in laptele ramas turnam compozitia obtinuta. Lasam laptele de pasare la fiert inca zece minute, avand grija sa amestecam (in acest timp laptele isi va schimba consistenta, devenind mai cremos). Daca plicul de zahar vanilinat burbon ni se pare insuficient, mai putem adauga in laptele de pasare si zahar vanilinat sau esenta de vanilie. La final punem galustele de albus intr-un vas, apoi turnam peste ele laptele de pasare si introducem vasul in frigider - laptele de pasare este un desert care se serveste rece. spor la gatit si astept sa ma invitati si pe mine la degustare.....ca n-oi posta retetele dejaba aici | |
| | | Matt Global Moderator
Mesaje : 2384 Data de inscriere : 02/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 16 Noi 2012, 1:03 pm | |
| PRAJITURA DE CIOCO Ingrediente reteta blat: 4 oua 1 pahar lapte 6 linguri faina 1 lingura ulei 1 plic praf de copt 6 linguri zahar 1 esenta de rom Spargem ouale si separam galbenusurile de albusuri, dupa care amestecam galbenusurile, laptele, faina, uleiul, zaharul si praful de copt. Batem albusurile spuma si le punem si pe acestea, amestecand bine pana cand se integreaza in compozitia blatului prajiturii. Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unei compozitii tip pandispan. Introducem blatul in cuptorul incins si il lasam la copt aproximativ 20 de minute, la foc mediu. Important este sa treaca asa zisul "test al scobitorii", test ce presupune ca atunci cand se introduce o scobitoare in blat, aceasta trebuie sa fie scoasa uscata. Eu am folosit tava cuptorului, obtinand un blat mare pe care l-am impartit in doua bucati (adica un blat mare si subtire, nu unul gros pe care sa-l taiem pe grosime). Ingrediente reteta crema: 1 ciocolata (100 g) 100 ml frisca lichida 1/2 pachet de margarina 1 lingura cacao 1 lingura zahar pudra 1 esenta de rom Rupem bucatele ciocolata, le punem intr-o cratita si adaugam frisca lichida. Punem cratita la bain-marie (o asezam intr-o alta cratita mai mare in care turnam apa) pana cand se topeste ciocolata. Apoi amestecam intr-un vas celelalte ingrediente (margarina, cacao, zahar pudra si esenta de rom) iar in compozitia rezultata adaugam si ciocolata topita amestecata cu frisca. Ingrediente reteta sirop: 500 ml apa 5 linguri zahar 1 pliculet ness (o lingurita) 1 plic de cappuccino cu ciocolata Amestecam bine toate ingredientele intr-o cratita si o punem la foc. Fierbem siropul prajiturii aproximativ un sfert de ora, pana in momentul in care observam ca acesta incepe sa se ingroase putin. Ingrediente reteta glazura: 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker nuca tocata marunt Insiropam foile blatului si intindem crema de ciocolata pe prima foaie de blat, apoi asezam deasupra si cea de-a doua foaie de blat. Este foarte important ca atat blatul prajiturii cat si siropul sa fie reci, deoarece acestea vor topi crema in cazul in care sunt fierbinti (situatie in care crema prajiturii noastre ar incepe sa curga). Glazura prajiturii o vom prepara conform instructiunilor de pe plic (adica se amesteca cu apa) si apoi o vom intinde uniform peste prajitura. Deasupra prajiturii presaram bucatelele de nuca si o taiem in bucati de forma si dimensiunea dorita. | |
| | | Matt Global Moderator
Mesaje : 2384 Data de inscriere : 02/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 16 Noi 2012, 1:11 pm | |
| CIOCO DE CASA Ingrediente reteta Ciocolata de casa: 300 g lapte praf 250 g zahar 150 ml apa 150 g unt 50 g cacao 2 liguri esenta Modul de preparare a retetei: Din ingredientele de mai sus am obtinut o tava de ciocolata cu dimensiunea de 30x25 cm, grosimea ciocolatei fiind de aproximativ un cm. Eu am preparat de data aceasta o ciocolata de casa simpla, dar la sfarsit putem adauga in ciocolata aproape orice ne trece prin cap: alune, arahide, stafide, biscuiti maruntiti, nuci (neaparat coapte sau prajite). De asemenea, putem folosi orice fel de esenta dorim, eu am amestecat vanilie si rom. Turnam 150 ml de apa intr-o cratita, adaugam 250 g zahar si amestecam pana cand dizolvam zaharul, apoi punem siropul obtinut la fiert si il lasam la foc mediu in jur de 5-10 minute. Consistenta siropului de zahar are un rol determinant in reteta ciocolatei de casa. Cu cat siropul obtinut este mai vascos, cu atat ciocolata se va "lega" mai bine. In cazul in care ne dorim sa obtinem o ciocolata de casa mai moale, lasam siropul mai subtire. Daca siropul incepe sa se solidifice pe marginea cratitei, atunci este un semnal clar ca acesta trebuie luat imediat de pe foc, altfel vom avea mici bomboane de zahar prin ciocolata. Atunci cand siropul de zahar ajunge la consistenta dorita, oprim focul si adaugam untul (care nu trebuie sa fie rece, deci va trebui scos din frigider cu o ora inainte de utilizare), amestecand pana ce acesta se va topi. Dupa ce s-a topit untul, adaugam si esenta in compozitia de ciocolata. Intr-un vas uscat, amestecam cat putem de bine 300 g de lapte praf cu cele 50 g de cacao si peste acest amestec adaugam apoi siropul de zahar cu unt. Amestecam energic ciocolata de casa pana cand se omogenizeaza ingredientele si dispar toate eventualele cocoloase. Punem ciocolata de casa intr-o tava sau in orice forma dorim (eu am uns tava cu putin unt, dar nu stiu daca este absolut necesara aceasta etapa), dupa care o intindem si o presam putin cu ajutorul mainii sau al unei linguri. O lasam sa se raceasca si apoi o introducem in frigider pentru cateva ore. Pentru a nu se lipi/topi, este indicat sa manipulam ciocolata de casa cu mainile ude si sa o taiem cu un cutit umezit. | |
| | | Matt Global Moderator
Mesaje : 2384 Data de inscriere : 02/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 16 Noi 2012, 2:23 pm | |
| | |
| | | myryam_myry Membru RoYaL
Mesaje : 275 Data de inscriere : 28/12/2012 Localizare : peste tot
| Subiect: Re: SWEETS Vin 28 Dec 2012, 12:41 pm | |
| Prajitura After EightIngrediente: 1 blat kinder – pingui:5 oua100 grame zahar1 pachet de zahar vanilat2.5 linguri cu varf de gris2.5 linguri cu varf de faina2.5 linguri cu varf de cacao2.5 linguri de miere de albine1,5 lingurite de praf de copt1 praf de sare25 ml. lapte135 ml. ulei crema din:1 litru de smantana pentru frisca (milli hab tejsin am folosit eu)6 linguri de zahar pudra5 plicuri de intaritor pentru frisca4 linguri de sirop concentrat de menta30 de ml. de lichior de menta glazura intre straturile de crema:200 de grame de ciocolata de lapte150 de grame de unt2 lingura de apa4 linguri de uleiglazura pentru finisarea prajiturii:250 de grame de ciocolata de lapte100 grame de unt3 linguri de ulei3 linguri de smantana pentru friscasirop (optional): 4 linguri de sirop de menta, 4 linguri de lichior de menta si apa rece pana la atingerea volumului de 150 de ml.Preparare: Pentru blat se separa ouale, se bat cele 5 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul in compozitia de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul si apoi mierea. Se amesteca usor cu cele 5 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Compozitia finala este destul de lichida. Se toarna compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt, care se coc in cuptorul cu ventilatie la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. (Imagini cu prepararea blatului la reteta kinder pingui). Se lasa blatul sa se raceasca in tava Intre timp, se prepara crema: smantana pentru frisca se bate spuma tare, se adauga zaharul praf si intaritorul (sa nu vi se para mult, pe plicul dr.oetker de intaritor de frisca scrie “pentru 0.2-0.25 litri de frisca, asa ca e chiar proportia corecta) si se mixeaza pana devine foarte tare . Se adauga siropul de menta si lichiorul , se mixeaza bine si crema este gata . Blatul racit se desprinde de hartia de copt, apoi se reaseaza pe aceeasi hartie, in tava in care s-a copt. Se insiropeaza cu siropul pregatit prin amestecarea ingredientelor specificate (daca se doreste sa fie insiropat) si se acopera cu o treime din crema. Se topesc pe foc foarte mic toate ingredientele pentru glazura intermediara (icare se pune ntre straturile de crema). Se lasa sa se raceasca pana are temperatura degetului, apoi se toarna 1/2 din glazura peste prajitura, intinzand-o rapid. Se da la tava la congelator aproximativ 10 minute, doar cat sa se intareasca glazura, apoi se acopera cu o alta treime de crema. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: SWEETS | |
| |
| | | | SWEETS | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |