RoYaL SeNSaTioNe
<script src="http://astuforum.free.fr/js/neige.js"></script>
RoYaL SeNSaTioNe
<script src="http://astuforum.free.fr/js/neige.js"></script>
RoYaL SeNSaTioNe
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


ABOUT LIFE
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Top postatori
ninnet
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
miky
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
Madalina
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
Matt
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
Missy
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
Anne
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
Monik
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
daniella28
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
Rose-Marie
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
YasSsmin
SWEETS      - Pagina 2 I_vote_lcapSWEETS      - Pagina 2 I_voting_barSWEETS      - Pagina 2 I_vote_rcap 
Ultimele subiecte
» COFFE CHAT
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeSam 29 Oct 2022, 6:09 pm Scris de Mary Lena

» CE MUZICA ASCULTAM ?
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeVin 18 Mar 2016, 12:12 am Scris de Cammy

» POPAS ....DE SUFLET
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeMier 03 Feb 2016, 1:06 pm Scris de daniella28

» FUNNY PICS
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 21 Ian 2016, 6:42 pm Scris de valentina

» MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeVin 01 Ian 2016, 6:52 pm Scris de valentina

» SFANTUL IERARH NICOLAE
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeDum 06 Dec 2015, 2:58 pm Scris de Cammy

» SFANTUL ANDREI
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeLun 30 Noi 2015, 11:41 am Scris de valentina

» EROTISM SI FANTEZIE
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeMier 29 Iul 2015, 10:16 am Scris de Mary Lena

» WHAT COST"S YOU TO GIVE HUGS ?
SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeMier 29 Iul 2015, 10:09 am Scris de Mary Lena


 

 SWEETS

In jos 
+5
Missy
Monik
Ilinca
Matt
ninnet
9 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
myryam_myry
Membru RoYaL
Membru RoYaL
myryam_myry


Mesaje : 275
Data de inscriere : 28/12/2012
Localizare : peste tot

SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeVin 28 Dec 2012, 12:44 pm

Prajitura cu visine

SWEETS      - Pagina 2 Prajitura-cu-visine-copy

Prajitura cu visine: •3 oua intregi
•10 linguri cu varf de zahar tos
•3 linguri pline de smantana cu minimum 20% grasime
•180 de grame de faina
•1 lingurita de praf de copt
•1 lingura de esenta de vanilie
•250 de grame de visine cantarite fara samburi (congelate, din compot sau proaspete) + 1 lingura de faina cu care se presara visinele
•4 albusuri
•1 praf de sare
•1 lingura cu varf de amidon alimentar

ganache:
•100 de grame de ciocolata (eu am folosit amaruie, merge si cu lapte)
•2 linguri cu varf de smantana cu minimum 20% grasime
Preparare:Aproape cu aceleasi ingrediente se poate face o clasica prajitura cu visine si bezea, preparand blatul, presarand visinele si turnand albusurile batute spuma deasupra, se da apoi totul la cuptor si rezulta o prajitura bunicica, foarte rapid de facut. Propunerea mea este o prajitura de visine si bezea in care bezeaua ramane crocanta, izolata de umezeala visinelor printr-un strat de crema ganache de ciocolata. Deci, la treaba!Mai intai, se porneste cuptorul si se fixeaza la pozitia 120 de grade.Se mixeaza albusurile impreuna cu praful de sare pana se formeaza o spuma consistenta, se adauga 4 linguri de zahar tos si se continua sa se bata pana cand zaharul se dizolva complet. Se incorporeaza cu mixerul amidonul alimentar, obtinandu-se o bezea foarte ferma (poza 1). Intr-o tava captusita cu hartie de copt pe dosul careia s-a desenat un cerc de dimensiunea formei in care se va pregati prajitura, se aranjeaza un strat uniform din toata bezeaua avand grija sa nu se depaseasca dimensiunea cercului desenat, pe cat posibil sa fie chiar mai mica in diametru de jur imprejur cu cate 1 cm, dat fiind ca mai creste la copt (poza 2). Se da la cuptor timp de ora (la 120 de grade, daca e posibil ventilat, va grabi uscarea prajiturii). Cand este gata, bezeaua se desprinde usor de pe hartia de copt, daca nu se desprinde continuati procesul de uscare in cuptor (poza 3). Tineti cont ca e foarte important sa fie focul mic, daca e temperatura mare bezeaua se va arde la suprafata si nu se va usca in interior.
Sus In jos
ninnet
Admin
Admin
ninnet


Mesaje : 6049
Data de inscriere : 22/01/2012

SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeVin 26 Apr 2013, 5:33 pm

Cub de gheata.



Blat: 7 oua, 10 linguri zahar, un praf de sare, putin praf de copt (1/2 lingurita), 6 linguri faina, 2 linguri cacao ( pentru o tava mare de aragaz, 32/35 cm, dimensiunile in interior).

Crema galbena: 3 oua intregi frecate cu 1 cana zahar tos , 1 cana faina si 1 litru lapte dulce, se pun pe foc mediu spre mic si se fierb pana se ingroasa bine, amestecand continuu cu telul spiralat si insistand pe fundul vasului, pt a nu se lipi. Se adauga 1 pachet de unt si se mai amesteca pana la incorporarea completa a acestuia in crema. Se ia vasul de pe foc si, in timp ce se raceste, se mai amesteca din cand in cand pt a nu se forma crusta. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie.

Crema alba: 500 ml frisca vegetala batuta cu 2-3 linguri smantana grasa si 2 plicuri de zahar vanilinat.
Sirop: se caramelizeaza 6 linguri de zahar , se adauga 500 ml apa caduta, se fierb cateva clocote.

ornamentele sunt facute din pasta de zahar..stelute de gheata ..de aceea se si numeste asa prajitura ...

SWEETS      - Pagina 2 311076_254198801392258_142343118_n
Sus In jos
https://royal-sensatione.forumgratuit.ro
ninnet
Admin
Admin
ninnet


Mesaje : 6049
Data de inscriere : 22/01/2012

SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeDum 29 Sept 2013, 10:38 am

TARTA

SWEETS      - Pagina 2 Tn4_0_p1050694


Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. framanta bine si se lasa inca putin la rece pana pregatim celelalte ingrediente. Dam branza pe razatoarea mare si o amestecam cu 3 oua batute. Apoi tocam ardeiul si rosiile cubulete mici si lasam sa se scurga putin de zeama.

Separat tocam fin verdeata si zdrobim usturoiul, le amestecam impreuna cu o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Maslinele le taiem felii fara samburi.

Se intinde o foaie de aluat pe fundul tavii. Nu necesita ungere intrucat aluatul contine mult unt.
Se fac mici suluri din aluat ce se rasucesc si se subtiaza cu palma.
Se impletesc doua cate doua pentru a forma marginile tartei.
Se pun doua randuri de impletituri pe marinile tavii. Apoi imcepem sa umplem tarta, primul strat este de branza cu ou, al doilea este de verdeata cu usturoi, apoi rosii cu ardei, apoi un pic de cascaval, apoi maslinele negre, iar ardei cu rosii si iar cascaval cu ou. Deasupra de tot din aluatul ramas am facut o floricica pentru centrul tartei si cateva bentite in diagonale. Am copt-o la cuptorul cu gaz la foc mic spre mediu cam 50 de minute. Spre final am presarat si parmezan ras deasupra pe tarta in spatiile dintre bentite.
Se serveste usor calduta sau rece. Este un fel in sine, nu are nevoie de garnitura.
Sus In jos
https://royal-sensatione.forumgratuit.ro
Emma
Membru RoYaL
Membru RoYaL
Emma


Mesaje : 136
Data de inscriere : 19/02/2012
Varsta : 38
Localizare : Timisoara

SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeSam 01 Feb 2014, 9:36 am

SWEETS      - Pagina 2 1010451_553238721380579_1115663390_n
Sus In jos
Cammy
Membru RoYaL
Membru RoYaL
Cammy


Mesaje : 758
Data de inscriere : 26/02/2012

SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeJoi 13 Feb 2014, 9:17 am

SWEETS      - Pagina 2 Img_1020371_thumbs_600x400_819721


Ingrediente
60 ml smantana;
2 batoane de ciocolata cu alune, tocate marunt;
110 g ciocolata neagra, faramitata;
6 linguri zahar pudra;
2 oua;
2 galbenusuri;
350 g faina de patiserie;
120 g unt, rece.



Cum se prepara

Pentru a realiza forma din aluat, ai nevoie sa amesteci faina, 4 lingurite de zahar si untul cu ajutorul unui robot de bucatarie. Cand mixtura incepe sa semene cu un pesmet, adauga un ou, usor batut. Da forma de cerc aluatului si lasa-l la rece timp de 30 de minute.




Dupa ce tapetezi 4 forme de copt de marime medie cu putin unt, taie 4 cercuri din aluat si apoi asaza-le in tavi, lipindu-le bine de fiecare margine. Mai da-le la rece 10 minute.




Inainte de a le baga la cuptor, asaza peste aluat hartie de copt si umple apoi formele cu orz nefiert. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 12 minute. Indeparteaza apoi orezul si hartiile si mai lasa-le timp de 5 minute in cuptor.




Amesteca ciocolata neagra cu smantana si pune-le pe foc mic. Amesteca pana ce se topeste ciocolata, timp de 3-4 minute.




Cu un mixer, bate galbenusurile, cu 2 lingurite de zahar si 1 ou. Adauga mixtura de ciocolata si continua sa amesteci. Inainte de a turna compozitia in formele de patiserie, adauga cele 2 batoane de ciocolata in parti egale.




Coace la foc mai mic, da la cuptor 20-25 de minute. Inainte de a servi, tapeteaza ciocolata cu zahar pudra in forma de inimioara si lasa la rece timp de 2 ore.




Cum se servesc

Serveste inimioarele din ciocolata alaturi de un pahar de sampanie.



Sus In jos
ayser
Membru RoYaL
Membru RoYaL
ayser


Mesaje : 201
Data de inscriere : 14/05/2012

SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeMier 18 Feb 2015, 8:50 am

Sus In jos
ayser
Membru RoYaL
Membru RoYaL
ayser


Mesaje : 201
Data de inscriere : 14/05/2012

SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitimeMier 18 Feb 2015, 8:51 am

Tort tiramisu


SWEETS      - Pagina 2 2vcaxpl


Blat :
– 4 oua ;
– 4 linguri de zahar ;
– 4 linguri de faina ;
– un praf de copt ;
– 400 gr de piscoturi (40 de piscoturi);
Crema :
– 750 gr mascarpone ;
– 300 gr zahar pudra ;
– 3 galbenusuri ;
– o fiola de esenta de vanilie ;
Pentru ornat :
– 150 gr ciocolata sau fulgi de ciocolata ;
Blatul si piscoturile se siropeaza cu cappucino sau ness, dupa preferinta. Eu am optat pentru cappucino de rom .
Blatul : se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga apoi galbenusurile,frecate cu o lingurita de ulei , si ,treptat, faina si praful de copt. Se lasa la cuptor 30 de minute la 180 de grade.
Pana este gata blatul, avem timp suficient pentru crema. Se pun intr-un vas mediu toate ingredientele si se mixeaza la viteza medie pana se obtine o crema densa . Se lasa la frigider pana este gata blatul .
Dupa ce am scos blatul de la cuptor il siropam bine si asezam in jurul lui, in picioare, circa 20 de piscoturi. Intindem un strat de crema peste blat , apoi un rand de piscoturi ,insiropate bine in capuccino. Mai continuam cu un strat de crema, unul de piscoturi si un ultim strat de crema.
Se decoreaza cu ciocolata razuita sau fulgi de ciocolata. Eu am folosit ambele variante pentru o varietate de culori.
De asemenea, se poate lega o panglica colorata in jurul tortului. Ii ofera acestuia o eleganta si un design deosebit.
Sper ca v-am facut pofta si o sa il incercati si voi.
Pofta buna !!!!
Sus In jos
Continut sponsorizat





SWEETS      - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: SWEETS    SWEETS      - Pagina 2 Icon_minitime

Sus In jos
 
SWEETS
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
RoYaL SeNSaTioNe :: DIVERSE :: RETETE CULINARE-
Mergi direct la: