| | SWEETS | |
|
+5Missy Monik Ilinca Matt ninnet 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
myryam_myry Membru RoYaL
Mesaje : 275 Data de inscriere : 28/12/2012 Localizare : peste tot
| Subiect: Re: SWEETS Vin 28 Dec 2012, 12:44 pm | |
| Prajitura cu visine Prajitura cu visine: •3 oua intregi •10 linguri cu varf de zahar tos •3 linguri pline de smantana cu minimum 20% grasime •180 de grame de faina •1 lingurita de praf de copt •1 lingura de esenta de vanilie •250 de grame de visine cantarite fara samburi (congelate, din compot sau proaspete) + 1 lingura de faina cu care se presara visinele •4 albusuri •1 praf de sare •1 lingura cu varf de amidon alimentar ganache: •100 de grame de ciocolata (eu am folosit amaruie, merge si cu lapte) •2 linguri cu varf de smantana cu minimum 20% grasime Preparare:Aproape cu aceleasi ingrediente se poate face o clasica prajitura cu visine si bezea, preparand blatul, presarand visinele si turnand albusurile batute spuma deasupra, se da apoi totul la cuptor si rezulta o prajitura bunicica, foarte rapid de facut. Propunerea mea este o prajitura de visine si bezea in care bezeaua ramane crocanta, izolata de umezeala visinelor printr-un strat de crema ganache de ciocolata. Deci, la treaba!Mai intai, se porneste cuptorul si se fixeaza la pozitia 120 de grade.Se mixeaza albusurile impreuna cu praful de sare pana se formeaza o spuma consistenta, se adauga 4 linguri de zahar tos si se continua sa se bata pana cand zaharul se dizolva complet. Se incorporeaza cu mixerul amidonul alimentar, obtinandu-se o bezea foarte ferma (poza 1). Intr-o tava captusita cu hartie de copt pe dosul careia s-a desenat un cerc de dimensiunea formei in care se va pregati prajitura, se aranjeaza un strat uniform din toata bezeaua avand grija sa nu se depaseasca dimensiunea cercului desenat, pe cat posibil sa fie chiar mai mica in diametru de jur imprejur cu cate 1 cm, dat fiind ca mai creste la copt (poza 2). Se da la cuptor timp de ora (la 120 de grade, daca e posibil ventilat, va grabi uscarea prajiturii). Cand este gata, bezeaua se desprinde usor de pe hartia de copt, daca nu se desprinde continuati procesul de uscare in cuptor (poza 3). Tineti cont ca e foarte important sa fie focul mic, daca e temperatura mare bezeaua se va arde la suprafata si nu se va usca in interior. | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| Subiect: Re: SWEETS Vin 26 Apr 2013, 5:33 pm | |
| Cub de gheata.Blat: 7 oua, 10 linguri zahar, un praf de sare, putin praf de copt (1/2 lingurita), 6 linguri faina, 2 linguri cacao ( pentru o tava mare de aragaz, 32/35 cm, dimensiunile in interior). Crema galbena: 3 oua intregi frecate cu 1 cana zahar tos , 1 cana faina si 1 litru lapte dulce, se pun pe foc mediu spre mic si se fierb pana se ingroasa bine, amestecand continuu cu telul spiralat si insistand pe fundul vasului, pt a nu se lipi. Se adauga 1 pachet de unt si se mai amesteca pana la incorporarea completa a acestuia in crema. Se ia vasul de pe foc si, in timp ce se raceste, se mai amesteca din cand in cand pt a nu se forma crusta. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Crema alba: 500 ml frisca vegetala batuta cu 2-3 linguri smantana grasa si 2 plicuri de zahar vanilinat. Sirop: se caramelizeaza 6 linguri de zahar , se adauga 500 ml apa caduta, se fierb cateva clocote. ornamentele sunt facute din pasta de zahar..stelute de gheata ..de aceea se si numeste asa prajitura ... | |
| | | ninnet Admin
Mesaje : 6049 Data de inscriere : 22/01/2012
| | | | Emma Membru RoYaL
Mesaje : 136 Data de inscriere : 19/02/2012 Varsta : 38 Localizare : Timisoara
| Subiect: Re: SWEETS Sam 01 Feb 2014, 9:36 am | |
| | |
| | | Cammy Membru RoYaL
Mesaje : 758 Data de inscriere : 26/02/2012
| Subiect: Re: SWEETS Joi 13 Feb 2014, 9:17 am | |
| Ingrediente 60 ml smantana; 2 batoane de ciocolata cu alune, tocate marunt; 110 g ciocolata neagra, faramitata; 6 linguri zahar pudra; 2 oua; 2 galbenusuri; 350 g faina de patiserie; 120 g unt, rece. Cum se prepara Pentru a realiza forma din aluat, ai nevoie sa amesteci faina, 4 lingurite de zahar si untul cu ajutorul unui robot de bucatarie. Cand mixtura incepe sa semene cu un pesmet, adauga un ou, usor batut. Da forma de cerc aluatului si lasa-l la rece timp de 30 de minute. Dupa ce tapetezi 4 forme de copt de marime medie cu putin unt, taie 4 cercuri din aluat si apoi asaza-le in tavi, lipindu-le bine de fiecare margine. Mai da-le la rece 10 minute. Inainte de a le baga la cuptor, asaza peste aluat hartie de copt si umple apoi formele cu orz nefiert. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si coace-le timp de 12 minute. Indeparteaza apoi orezul si hartiile si mai lasa-le timp de 5 minute in cuptor. Amesteca ciocolata neagra cu smantana si pune-le pe foc mic. Amesteca pana ce se topeste ciocolata, timp de 3-4 minute. Cu un mixer, bate galbenusurile, cu 2 lingurite de zahar si 1 ou. Adauga mixtura de ciocolata si continua sa amesteci. Inainte de a turna compozitia in formele de patiserie, adauga cele 2 batoane de ciocolata in parti egale. Coace la foc mai mic, da la cuptor 20-25 de minute. Inainte de a servi, tapeteaza ciocolata cu zahar pudra in forma de inimioara si lasa la rece timp de 2 ore. Cum se servesc
Serveste inimioarele din ciocolata alaturi de un pahar de sampanie.
| |
| | | ayser Membru RoYaL
Mesaje : 201 Data de inscriere : 14/05/2012
| Subiect: Re: SWEETS Mier 18 Feb 2015, 8:50 am | |
| | |
| | | ayser Membru RoYaL
Mesaje : 201 Data de inscriere : 14/05/2012
| Subiect: Re: SWEETS Mier 18 Feb 2015, 8:51 am | |
| Tort tiramisuBlat : – 4 oua ; – 4 linguri de zahar ; – 4 linguri de faina ; – un praf de copt ; – 400 gr de piscoturi (40 de piscoturi); Crema : – 750 gr mascarpone ; – 300 gr zahar pudra ; – 3 galbenusuri ; – o fiola de esenta de vanilie ; Pentru ornat : – 150 gr ciocolata sau fulgi de ciocolata ; Blatul si piscoturile se siropeaza cu cappucino sau ness, dupa preferinta. Eu am optat pentru cappucino de rom . Blatul : se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga apoi galbenusurile,frecate cu o lingurita de ulei , si ,treptat, faina si praful de copt. Se lasa la cuptor 30 de minute la 180 de grade. Pana este gata blatul, avem timp suficient pentru crema. Se pun intr-un vas mediu toate ingredientele si se mixeaza la viteza medie pana se obtine o crema densa . Se lasa la frigider pana este gata blatul . Dupa ce am scos blatul de la cuptor il siropam bine si asezam in jurul lui, in picioare, circa 20 de piscoturi. Intindem un strat de crema peste blat , apoi un rand de piscoturi ,insiropate bine in capuccino. Mai continuam cu un strat de crema, unul de piscoturi si un ultim strat de crema. Se decoreaza cu ciocolata razuita sau fulgi de ciocolata. Eu am folosit ambele variante pentru o varietate de culori. De asemenea, se poate lega o panglica colorata in jurul tortului. Ii ofera acestuia o eleganta si un design deosebit. Sper ca v-am facut pofta si o sa il incercati si voi. Pofta buna !!!! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: SWEETS | |
| |
| | | | SWEETS | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |